|
|
|
Cavit Çağlar
( 1945)
|
|
eski bakan, eski milletvekili, işadamı
1945 yılında Batı Trakya Gümülcine'de doğdu. Ailesi, Gümülcine'den Bursa'ya göç etti. Lise mezunu, evli ve 3 çocuk babası. Ticari faaliyetlerini özellikle tekstil sahasında yürüttü. Nergis Holding’i kurdu. Bursa’dan DYP milletvekili seçildi. Devlet Bakanlığı yaptı. Banka ve televizyon sahalarına girdi. Bu faaliyetlerinde başarısız oldu.
GÜNDEM GÜNDEM GÜNDEM
Çağlar, Türk polisine teslim
Doğan Uluç
Hürriyet 28 Nisan 2001
Interpol tarafından kırmızı bültenle aranırken ABD'nin New York Kenti'nde tutuklanarak hakim önüne çıkarılan Cavit Çağlar, Türkiye'ye döndü. Türkiye'den giden üç Interpol görevlisinin eşlik ettiği Çağlar uçağa kelepçeli olarak bindirildi.
New York Bölge Mahkemesi'nde kendi arzusuyla ‘‘Türkiye'ye dönmek istediğini’’ belirten Çağlar'ı taşıyan THY uçağı sabah saat 10.30'da Atatürk Havalimanı'na inecek. Etibank ve Egebank davalarında hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan eski bakan ve işadamı Çağlar, DGM savcısına ifade verdikten ve hakkındaki tutuklama kararı vicahiye çevrildikten sonra cezaevine konulacak.
17 Nisan Salı gününden beri 10 gece, 11 gün tutuklu kaldığı hapishaneden çıkarılan Çağlar, dün gece Türkiye saatiyle 00:20'de Ankara'dan gelen Türk Interpol görevlileri ve dört FBI ajanı eşliğinde JFK Havaalanı'na götürüldü. Çağlar'ın, ellerinin kelepçeli olduğu ve tutuklandığından beri tıraş olmadığı gözlendi. Çağlar, ellerindeki kelepçeyi, tutuklandığı gün de üzerinde bulunan beyaz pardösünün altına gizlemeye çalıştı.
Yolcu kalabalığının içine sokmamak amacıyla, Çağlar, ‘‘businnes class’’ salonundan doğrudan ‘‘Aydın’’ adlı THY uçağının en arka kısmına alındı. Çağlar alındıktan sonra yolcular uçağa bindirildi. Çağlar uçağın arka koltuklarına oturtuldu ve önünde iki sıra boş bırakıldı. Uçak saat 01.00'de havalandı. Çağlar'ı taşıyan uçağın sabah saat 10.30'da Atatürk Havalimanı'na inmesi bekleniyor.
Çağlar, 5 milyon dolar kefaletle serbest bırakılması talebinin reddedilmesi üzerine Türkiye'ye gitmek istediğini bildirmişti.
Amerikalı Yargıç, bu isteği yerinde bularak, Çağlar'ın sınır dışı edilerek Türkiye'ye gönderilmesine karar vermişti.
|
|
|