Türkiye'nin Seçim Sitesi Seçim Anketi Genel Seçim Sonuçları Milletvekili Adayları Partiler Belediye Başkan Adayları Yerel Seçim Sonuçları Seçim Haberleri Belediye Başkanları Seçim Sonuçları

   
  Yerel Secim.com
 

Türkiye'nin Seçim Portalı

 Facebook da paylaÅŸ Twitter da paylaÅŸ Live da paylaÅŸ
   Genel Seçim Yerel Seçim Referandum C.BaÅŸkanlığı Partiler Ana Sayfa
Geri İleri Yenile Ana Sayfa Favori listeme ekle Sayfayı Yazdır E-mail
Genel Seçim Sonuçları 2011 genel seçim sonuçları il seçim sonuçları seçim anketi
  Gösterge  
 
   Genel Seçim Sonuçları 
   Yerel Seçim Sonuçları 
   CumhurbaÅŸkanlığı Seçimleri 
   Referandum Seçimleri 
   Senato Seçim Sonuçları 
   Milletvekili Dağılımı 

  Politik Mevzuat  
 
   Siyasi Partiler Kanunu 
   Belediyeler Kanunu 
   BüyükÅŸehir BLD. Kanunu 
   Mahalli Ä°dareler Kanunu 
   Seçmen Kütükleri Kanunu 
   Seçim Yasakları 
   Seçim Sistemleri 
   Seçim Maliyeti 
   Milletvekili Seçim Kanunu 
   Kimler Milletvekili Seçilemez? 
   Seçim Takvimi 

  Ä°L Seçim Sonuçları 









  Adaylara Altın Öğütler 
 
   Kampanya Nasıl Yürütülür?
   Kampanyanın Ä°ÅŸlevleri
   Kampanyanın Planlanması
   Kampanyanın Finansmanı
   Seçmen Tercihi
   Kampanyanın Hazırlanması
   Kullanılacak Materyaller
   Kampanyanın Püf Noktası
   Seçim Savaşına Hazır Olun
   Yapılacak Çalışmalar

  Siyasi Efsaneler 
 
   BaÅŸbuÄŸ TürkeÅŸ
   Erbakan Hoca
   KaraoÄŸlan Ecevit
   Ã‡oban Sülü

  Kılavuz 
   Seçim Tarihi (1877-1946)
   GeçmiÅŸten Günümüze Partiler
   Oy Verme Ä°ÅŸlemi



  Ä°letiÅŸim

webofisi.com
internet reklam tanıtım hizmetleri

Dereboyu cad. Dereboyu 2 sok.
Zagra Ä°ÅŸ Merkezi No:14 Kat: 2
Maslak / Ä°stanbul

0 552 820 3434

 


MUÄžLA
Nüfusu : 802.381

48MUÄžLA

 Ä°l Sayfaları

  Seçmen Sayısı : 603.985  
  Sandık Sayısı   : 2.354
  Nüfus                 : 802.381

Belediye Telefonları Kaymakamlık Telefonları İlçe Nüfusları
(2009 ve Öncesi)
Kültür ve Turizm Tarihçe

Ulaşım Bilgisi
   Kültür Turizm Varlıkları
Marmaris Milli Parkı

Yeri:Milli Park alanı Muğla ili, Marmaris ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır.

Ulaşım: Milli Park Muğla iline 6 km mesafede olup 550 ve 400 nolu devlet karayolu ile ulaşılmaktadır. Ayrıca deniz ulaşım imkanlarına da sahiptir.

Özelliği: Sahanın jeolojik yapısı , genel olarak magmatik ve kalker kayaçları ile alüvyon ve yamaç molozlarından oluşmuştur. Kuzey -Batısında mostra veren kretase yaşlı magmatik kayaların okside olması kızıl renkli görünümlere yol açmıştır. Kalkerler ise sahanın doğusunda geniş mostra verirler. Kalker Mostralarının batı kısmı tabakalı , doğu kısmı ise masif durumdadır.

Milli Parkın orman formasyonu kızılçam(Pinus Brutia)oluşturmaktadır. Bununla birlikte endemik bir tür olan sığla ağacı sahanın belirli bölgelerinde yayılım gösterir.Sığla ağaçları, derin nemli ve ağır topraklı taban arazilerinden yetişir. Vadi içerisinde ise kızılçam ,meşe,çınar ve kızılağaç farklı karışık ve etkileyici peyzaj değerlerini sunar.Ayrıca pırnal meşesi,kemes meşesi, yabani zeytin, kocayemiş, tesbih, sumak, keçiboynuzu, melengiç, zakkum ve defne gibi ağaçcık formlu Akdeniz bitkileri de Milli Park alanında geniş yayılış alanları gösterirler.

Saha Yaban Hayatı zenginlik içermekte olup özellikle Marmaris -Köyceğiz arasında bulunan ve nesli tükenme tehlikesi bulunan yaban keçilerinin yanı sıra ayı, karakulak,tilki, sincap,gelincik vb. memeli hayvanlara da rastlanmaktadır.

Milli Park sahasında;antik Physkos kenti(Marmaris),Amos(Hisarönü)kenti yer almakta olup, antik çağda bu bölge Karia Bölgesi olarak tanımlanmaktadır. Burada Rhodos kolonisi izleri görülmektedir. Amos da bir tiyatro,tapınak ve bazı heykel kaidelerine rastlanmaktadır. Bir Karia kenti olan Amos'un etrafı aynı dönemden kalma bir sur duvarı ile çevrilidir. Physkos antik kenti ise Hellenistik çağda inşa edilmiş sur duvarları yer alır.

Görülebilecek Yerler: Milli Park sahası içerisinde bakir kıyılar, flora ve fauna açısından zenginliği ile başta Cennet Adası ve diğer adalar görülmeye değer. Ayrıca bitki zenginliği ile peyzaj değerleri yüksek olan vadi boyları da ziyaretçilere doyumsuz görüntüler sunar.

Mevcut Hizmetler ve Konaklama: Yöreye gelen ve doğa içerisinde bulunmaktan zevk duyan ziyaretçiler için sahil boylarında günübirlik ve kamp alanları mevcuttur. Marmaris , İçmeler yerleşim alanları tatil bölgesi Milli Parkın ziyaretçilerine konaklama imkanı sunmaktadır.

Saklıkent Milli Parkı

Yeri: Saklıkent Milli Parkı Muğla ili Fethiye ilçesi ile Antalya ili Kaş ilçesi sınırları içerisinde, Eşen çayının bir kolu üzerinde yer almaktadır.

Ulaşım: Saklıkent'e ,güneyden Kalkan-Yeşilova yol ayrımından Palamut köyü ile kuzeyden Kemer yolu ile ulaşılmaktadır.

Özelliği: Milli Parkın ana özelliğini, 1000-1100 m. yüzeyi içerisinde gelişen ve oldukça dik vadi yamaçlarına sahip Saklıkent Kanyonu oluşturulmaktadır. Kanyon iki havza arasında uzanan Antesedan bir özellik sunmaktadır.

Yöredeki irili ufaklı kanyonların meydana gelmesinde tektonik emarelerin yanında kast oluşumunda önemli rol oynadığı görülmektedir. Özellikle Saklıkent Kanyonu içerisinde , bazı kesimlerin, karstik tünellerin çökmesi sonucu , kanyonun oluşumuna katkıda bulunduğu gözlenmektedir. Bu tür yerler vadi yamaçlarının birbirine doğru hafif ters şekilde eğimlendikleri ve tabanda önemli oranda enkaz deposunun varlığı ile vadinin diğer kesimlerinden ayrılırlar.

Yöre tektonik kontrollü bir jeomorfolojik gelişimine sahip olup, özellikle düşey yönlü tektonizma Saklıkent kanyonunda gelişme seyrini etkilemiş ve bugünkü görünümünü almasında Litelojik yapıya önemli ölçüde yardımcı olmuştur.

Milli Park alanında Orman Formasyonu kızılçam(Pinus Brutia),karaçam(Pinus Nigra) ve sedir (Cedrus Libani) meydana gelmektedir. Bunlar sahadaki jeomorfolojik basamaklarında bulunduğu yükseltiye göre sırasıyla maki,kızılçam,karaçam,ve sedir yer alır. Kanyon girişine yakın kesimlerde kızılçam yaygınlık gösterirken , özellikle Milli Parkın güneydoğu kesiminde 1000 m.nin üzerinde ki zonlarda karaçam, Dumanlıdağ ve yakın çevresinde ise anıt niteliğinde sedirler etkileyici görüntüler sunar. Ayrıca Aktez yaylasının güneydoğu kesimi , soğanlı bitkilerin (Sıklemenlerin)endemik olarak yerleştikleri ve yetiştikleri sahadır.

Görülebilecek Yerler: Milli Park sahasında; Milli Parka ismini veren ve ziyaretçileri vahşi yapısıyla çeken Saklıkent Kanyonu görülmeye değerdir. Ayrıca Milli Park yüksek rakımlı bölgelerinde yer alan yayla gelişimleri hem sosyal-kültürel yaşam şekilleri ile hem de doğal güzellikleri ile ziyaretçilere doğanın sunduğu eşsiz değerleri oluştururlar. Dumanlıdağ mevkii gerek anıt niteliğindeki sedir ağaçlarının etkisini bırakması gerekse denize açılan etkileyici manzara seyir noktası olması sebebiyle ziyaretçilerin mutlak uğraması gerekli noktalardır.

Mevcut Hizmetler ve Konaklama: Fethiye ilçe merkezi ile Kaş ilçe merkezinde konaklama yapılabilir. Milli Park sahasında yer alan yayla yerleşimlerin de ise görüşmeler yapılarak konaklama sağlanabilir. Aynı Milli Park mahalli Teşkilatının uygun gördüğü sahalarda geçici olarak çadır ve karavanla konaklama yapılabilir.

Kıdrak Tabiat Parkı

Yeri: Ege bölgesinde Muğla ili, Fethiye ilçesi sınırları içerisindedir.

Ulaşım: Parka 400 nolu Devlet Karayolu ile ulaşılmaktadır. Tabiat Parkı Muğla'ya 128 km. uzaklıktadır.

Özelliği: Kıyıların olağanüstü manzara güzelliklerine, jeolojik ve jeomorfolojik özelliklerine, bakir flora ve faunasına, su sporları yapmaya elverişli deniz potansiyeline ve üstün rekreasyonel değerlere sahip olması nedeniyle 950 hektarlık bölümü 1983 yılında Tabiat Parkı olarak ayrılmıştır.

Kızıl çamların hakim olduğu alanda mersin, meneviş, keçiboynuzu ve makiler yer almaktadır.

Mevcut Hizmetler ve Konaklama: Nisan-Aralık ayları arası ziyaret için en uygun dönemdir. Ziyaretçiler her türlü deniz aktivitelerine katılabilir, günübirlik piknik yapabilirler.Tabiat Parrkı içerisinde geceleme tesisleri bulunmaktadır.

Söğüt Köyü Çınarı

Yeri: MuÄŸla, Marmaris

Özelliği: 50 yaşında, 35 m. boyunda 2.7 m.çap ve 8. 90 m. çevre genişliğinde çınar ağacı.

Tesis Tarihi: 21.02.1995

Muğla-Bayır Servi Ağacı

Yeri: MuÄŸla, Marmaris

Özelliği: 250 yaşında, 30 m. boyunda 1.80 m.çap ve 5.65 m. çevre genişliğinde servi ağacı.

Tesis Tarihi: 21.02.1995

Muğla-Bayır Çınarı

Yeri: MuÄŸla, Marmaris

300 yaşında, 30 m. boyunda 2.67 m.çap ve 8.38 m. çevre genişliğinde çınar ağacı.

Tesis Tarihi: 21.02.1995

MuÄŸla-Ulu MeÅŸe

Yeri: MuÄŸla, Fethiye

Özelliği: 25 m. boyunda 1.42 m.çap ve 4.25 m. çevre genişliğinde meşe ağacı.

Tesis Tarihi: 21.02.1995

Muğla-Bitez Yalısı Zeytin Ağacı

Yeri: MuÄŸla, Milas

Özelliği: 300 yaşında, 3,5 m boyunda, 2 m çap ve 7.6 m çevre genişliğide zeytin ağacı.

Tesis Tarihi: 29.09.1995

Sırtlan Dağı Tabiatı Koruma Alanı

Konumu: Ege Bölgesinde, Muğla ili, Milas ilçesi -Meşelik köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Saha 760 Ha. alanı kaplamaktadır.

Ulaşım: Saha Milas'a 23 km., Bodrum'a 25 km., Muğla'ya 81 km. mesafededir.

Özellikleri: Ülkemizde az rastlanır bir tür olan Halep Çamının (Pinus halepensis) nadir bir orman ekosistemi oluşu, zengin bir yaban hayatı potansiyeline sahip bulunuşu özelliklerini oluşturmaktadır.

Sahada Halep Çamı (Pinus halepensis) başta olmak üzere Kızılçam (Pinus brutia), Sakızağacı (Pistacia lentiscus), Pırnal Meşesi (Quercus ilex), Yaban Zeytini (Olea oleaster), Akça-kesme (Phillyrec media), Defne (Laurus nobilis), Laden (Cistus salviifolius), Dağ Çileği (Fragaria vesca), Ardıç (Suniperus nana) bulunmaktadır. Başlıca hayvan türleri ; memeliler, tilki, çakal, yaban domuzu, tavşan, kirpi, kuşlar; keklik, su tavuğu ve kara tavuktur

   Harita

Daha Büyük Görüntüle


  Belediye Telefon:  (252) 214 18 46
  Valilik Telefon     :  (252) 214 10 01
Web Sitesi : www.mugla.gov.tr

  Seçim Kurulları Telefon
İl seçim kurulu bşk. 0 252 2124042
Merkez ilçe S.Kurulu 0 252 2124042
Dalaman ilçe S.Kurulu 0 252 6925745
Milas ilçe S.Kurulu 0 252 5122836
Köyceğiz ilçe S.Kurulu 0 252 2624774
Yatağan ilçe S.Kurulu 0 252 5725509
Kavaklıdere ilçe S.Kurulu 0 252 5725509
Fethiye ilçe S.Kurulu 0 252 6143546
Ortaca ilçe S.Kurulu 0 252 2825068
Bodrum ilçe S.Kurulu 0 252 3164113
Marmaris ilçe S.Kurulu 0 252 4122832
Datça ilçe S.Kurulu 0 252 7123109
Ula ilçe S.Kurulu 0 252 2423221






yerelsecimler, Genel Seçim, seçim anketleri seçim anketi 2011 Genel Seçim Anketleri, yerel seçim anketi seçimler, yerel seçim anket 2009 yerel seçim sonuçları, seçim 2011 genel seçimleri, seçim anket, yerel secimler, yerel secim istanbul seçim anketi, yerelseçim, istanbul seçim anketleri, seçim sonuçları son seçim anketleri Milletvekili Seçimleri, belediye seçimleri yerel seçim sonuçları, belediye seçim anketleri, seçim kanunu, yerel seçim kanunu yerel seçim adayları secim anketi, seçim haberleri yerel seçim anket sonuçları, yerel secim anketleri 2004 yerel seçimler 2004 seçim sonuçları, belediye secim anketleri seçim anket sonuçları, yerelsecim, anket seçim, secim anket, secim anketleri, secimler, yerel seçimler anket, belediye seçim anketi, 12 Haziran seçim anketleri , 12 Haziran Seçimleri, 12 Haziran Seçim Sonuçları, 12 Haziran genel seçimleri, Seçimler, Ak Parti Milletvekili Adayları, CHP BMilletvekili Adayları, MHP Milletvekili Adayları DSP Milletvekili Adayları, DP Milletvekili Adayları, Has Parti Milletvekili Adayları, SP Belediye Başkan Adayları

 power by webofisi.com

 
Ana Sayfa        Ä°letiÅŸim      Hakkımızda       Bu Sayfayı Yazdır      Sık Kullanılanlara Ekle      Site Haritası
Powered By Webofisi.com